top of page

הוצאת דיבה בעבודה

נפגעת מהוצאת דיבה בעבודה - מה עושים?

בשנת 2009 תוקן חוק בית הדין לענייני עבודה. במסגרת התיקון נוסף סעיף 24(א)(ד1) אשר מקנה לבית הדין לעבודה, סמכות לדון בתביעות דיבה שנוצרו במסגרת יחסי עובד מעביד.

לשון הרע בבית המשפט


הגיעו למשרדנו שני שוטרים לשעבר, אשר טוענים לא רק לפיטורין שלא כדין (שזו עילת תביעה נפרדת בהתאם לדין) אלא שהאופן שבו נעשו הפיטורין (לאחר שנים ארוכות ומצוינות של שירות) - מעכשיו לעכשיו - הורדתם לדרגת "עציץ" - סילוקם הפומבי משיחה שנערכה לכלל חברי היחידה - כל אלה ועוד, גרמו להשפלתם ברבים, פגעו בשמם הטוב ולעוד נזקים רבים, המבוססים על עילות תביעה מגוונות.

חשוב להבין - פרסום דיבה/לשון הרע לא מוכרח שיהיה בכתב או בעל-פה. 

החוק קובע, כי אין זה משנה אם לשון הרע פורסמה באופן ישיר או אם לשון הרע משתמעת מנסיבות חיצוניות - היינו, עילת תביעה בלשון הרע יכולה להיווצר גם כאשר מדובר ב"חרם", למשל, במקום העבודה (כך, לשון הרע אינה נאמרת במילים אלא בהתנהגות מבזה).

בימים אלה תוגש תביעה בשם שני השוטרים נגד משטרת ישראל, ונגד הקצין הבכיר, האחראי לעוולות, שבוצעו כלפיהם. על-פי חוות-דעת אקטואר, הנזקים שלהם מגיעים לכדי כשלושה מיליון ש"ח, לכל אחד.


טיפ ל"תובע המתחיל":

כדאי שיהיו בידיך הקלטות (או הוכחות בכתב), שבהן נשמעים בבירור דברי לשון הרע; כדאי לאסוף הקלטות/ראיות של עדים, ששמעו את דברי לשון הרע ו/או שיכולים להעיד על הנזק, שפרסום הדברים, הסב לך. וכמובן – לתעד, לתעד, לתעד. כל דבר לתעד, בהתאם לחוק, כמובן. ואם שוחחתם עם אדם כלשהו, ולא הקלטתם, העלו זאת מיד על הכתב, על-מנת שהדבר ישמר את זיכרונכם.


לסיכום, כאשר נגרם לכם עוול במקום העבודה, יכולות לקום לכם מספר עילות תביעה נגד המעסיק, וביניהן לשון הרע, פיטורין שלא כדין, התעמרות, התנכלות, הפרת חוזה, הפליה וכו'.

בהצלחה!


 

לפרסומם של דברי לשון הרע יש פוטנציאל גרימת נזק עצום. ככל שהפרסום נמשך, ממשיך הנזק, מצטבר וגדל. האיזון בין זכותו של אדם לשם טוב ולכבוד לבין הזכות של חופש הביטוי וזכות הציבור לדעת הוא עדין, ויש להכיר היטב את החוק ואת החסיונות וההגנות, שהוא מעמיד למפרסם.

לכן חשוב לפנות אל עורך דין המתמחה בנושא של לשון הרע.

לקבלת ייעוץ משפטי צרו קשר


bottom of page